BEDDENGOED WAT JE NIET HOEFT TE STRIJKEN

BEDDENGOED WAT JE NIET HOEFT TE STRIJKEN

BEDDENGOED WAT JE NIET HOEFT TE STRIJKEN

Een hekel aan beddengoed strijken? Wij ook!

Heb jij ook zo’n hekel aan strijken? Dan hebben wij goed nieuws, beddengoed kan een bepaalde 'afwerking' hebben waardoor het niet gestreken hoeft te worden. Beddengoed kan kreukvrij uit de was tevoorschijn komen en sommige overtrekken zijn zelfs ongestreken op zijn mooist. Met het juiste materiaal en een goede wasbeurt behoort beddengoed strijken tot de verleden tijd! 

Welk materiaal beddengoed kreukt het minste?

Als het gaat om beddengoed dan kun je kiezen tussen vele verschillende textielsoorten. De materiaalkeuze van je nieuwe setje beddengoed kan je helpen om de stapel strijk een stuk kleiner te maken. Sommige materialen kreuken namelijk weinig of zijn zelfs helemaal kreukvrij.

Wil je weten welk materiaal dekbedovertrek of hoeslaken het minst kreukelt? We hebben een handige top 4 opgesteld, waarvan de nummer 1 het minst kreukgevoelig is en de nummer 7 het meest.

  1. Katoen-jersey 
  2. katoen-flanel
  3. tencel
  4. katoen-satijn
  5. (biologisch) katoen
  6. percale katoen & egyptisch katoen 
  7. linnen

Easy care finish 

Deze term zie je regelmatig voorbij komen op in de 'beddengoed wereld'. Deze easy care finish kan worden toegevoegd aan textiel, zodat het veel minder kreuk gevoelig is en strijkvrij wordt! Laat dat strijkijzer maar lekker in de kast staan. 

Beddengoed wassen op de juiste manier

Welk materiaal je ook kiest, voor een optimaal glad resultaat was je het beddengoed, binnenstebuiten, op de maximaal toegestane temperatuur (40 graden) en haal je het gelijk uit de wasmachine en/of droger. Gebruik eventueel een waszak om de stof nog mooier te houden en laad de wasmachine niet te vol. Gebruik mild vloeibaar wol & fijn wasmiddel en vermijd elk wasmiddel met chloor, enzymen, bleek of zuurstofbleekmiddel, dit kan de stof aantasten. Kies een kort wasprogramma van ongeveer 1 uur, dit was even goed schoon en is beter voor de stof en voor het milieu. Mocht u het beddengoed willen drogen kan dit in de droger, maar nog beter is het om het beddengoed aan een waslijn te laten drogen. Daarna gewoon netjes opvouwen, met de handen een keertje glad strijken en klaar is Kees! 

0 comments

Laat een reactie achter

All blog comments are checked prior to publishing

Coco & Cici

Dekbedovertrek Bamboe Wit

Normale Price
vanaf €109,95
Sale Prijs
vanaf €109,95
Normale Price
Prijs
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop Bamboe

Ontdek meer blogposts